BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Ötletpályázat

2015. október 7. szerda

Ötletpályázat

Kedves Kollégák!

A BME Hallgatói Innovációs Központ, a Műegyetemi Technológia és Tudástranszfer Iroda és a Pro Progressio Alapítvány pályázatot hirdet olyan üzletileg hasznosítható elképzelésekre, melyet hallgatók a közeljövőben mindenképp meg szeretnének valósítani, és ehhez partnerekre, segítségre van szükségük.


Az elnyerhető támogatás kiterjed az ötlet megvalósítására, esetleges szabadalmaztatási költségekre, konzultációra piaci tapasztalattal bíró mentorokkal, a projekt tagjainak innovációs/üzleti továbbképzésére, valamint a vállalkozások beindítására illetve a kezdő vállalkozások tovább folytatására.

A versenyre jelentkezni lehet:

  • bármilyen területen új, innovatív ötlettel/projekttel,
  • kezdő, illetve induló vállalkozással,
  • egyénileg vagy csapatban, döntően 30 év alatti tagokkal (hallgatók, doktoranduszok, fiatal kutatók).


A jelentkezéshez csatolni kell:

  • termékötletet, esetleg annak prototípusát,
  • a hasznosítási lehetőségek és a marketing koncepcióját.


A legjobbnak ítélt két projekt benyújtói a „BME 2015. évi kiemelkedő innovációs projektje” oklevelet és pályázatonként 300.000 Ft tanulmányi vagy kutatói ösztöndíjat kapnak.
Amennyiben a díjazott projektet oktató kezdeményezésére adták be, és az oktatói ajánlás is csatolásra került, az oktató külön 100.000 Ft ösztöndíjat kap.
Kérjük, hogy amennyiben vannak a környezetében olyan hallgatói csapatok, akiket érdekelhet a pályázat, hívja fel rá a figyelmüket.

További információ: http://otlettolazuzletig.hik.bme.hu

Beadási határidő: 2015. október 19.

Aktuális híreink